fredag den 12. marts 2010

Frelse, Gnosis, indsigt, erkendelse, dåb. kært barn mange navne.

Forståelsen af frelsen og hvad er frels.


Det skal påpeges at dette er min fortolkning af hvad frelse er.

For mig er det forståelsen, af Den åndlige verdens adskillelse fra den legemlige verden. Og ved dåben netop, at forstår denne forskel. Ud fra tidligere indlæg vedr. Treenigheden af den 10-03-10. hvor jeg skriver. Gud faderen og menneskenes verden, har intet med hinanden at gøre. Ved dåben erkender vi, at vi er en del af Kristus, og får denne indsigt i herligheden, og guds rige på jorden, i os hver især. Og som Thomas skriver i Thomas evangeliet, får vi ører til at hører med. Vi skal skelne legemets ryst, fra åndens ryst. Erkende at guds rige er inden i os. Og vi skal ikke erfare døden. Den død som hører legemet til. Paulus skriver også om det i sine breve. Eks.

"Kød og blod kan ikke arve Guds rige, og det forgængelige arver ikke det uforgængelige." (1.kor. 15:50)."Vi blev altså begravet sammen med ham ved dåben til døden, for at også vi, sådan som Kristus blev oprejst fra de døde ved Faderens herlighed, skal leve et nyt liv.

For er vi vokset sammen med ham ved en død, der ligner hans, skal vi også være det ved en opstandelse, der ligner hans.

Vi ved, at vort gamle menneske er blevet korsfæstet sammen med ham, for at det legeme, som ligger under for synden, skulle tilintetgøres, så vi ikke mere er trælle for synden; den, der er død, er jo frigjort fra synden.

Men er vi døde med Kristus, tror vi, at vi også skal leve med ham. Og vi ved, at Kristus er opstået fra de døde og ikke mere dør; døden er ikke herre over ham mere. For den død, han døde, døde han fra synden én gang for alle. Det liv, han lever, lever han for Gud. Sådan skal også I se på jer selv: I er døde for synden, men levende for Gud i Kristus Jesus." (Rom. 6:4-11)

"Eller ved I ikke, at alle vi, som er blevet døbt [indviet] til Kristus Jesus, er døbt [indviet] til hans død?

Vi blev altså begravet sammen med ham ved dåben til døden, for at også vi, sådan som Kristus blev oprejst fra de døde ved Faderens herlighed, skal leve et nyt liv. For er vi vokset sammen med ham ved en død, der ligner hans, skal vi også være det ved en opstandelse, der ligner hans. Vi ved, at vort gamle menneske er blevet korsfæstet sammen med ham, for at det legeme, som ligger under for synden, skulle tilintetgøres, så vi ikke mere er trælle for synden; den, der er død, er jo frigjort fra synden." (Rom. 6:3-7)

"Altså kender vi fra nu af ingen rent menneskeligt. Og selv om vi har kendt Kristus rent menneskeligt, så gør vi det nu ikke længere." (2.kor. 5:16)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

elskede franck pas på ikke at blive for konfleks, da man så ikke kan forstå hvad du mener......kh mor

krogh sagde ...

Hej kære moder. ;-)
Jeg mener ikke at det er komplekst, det jeg skriver i dette indlæg.
Jeg kan godt forstå at du mener det jeg skriver om 3 enigheden, i et tidligere indlæg er meget komplekst, hvilket det også er, jeg kan bare ikke forklare det på andre måder. Den røde tråd i mine indlæg er den samme, nemlig adskillelsen af det kødlige legeme og det åndlige og glæden i at forstå dette. Det indlæg der bedst forklare, den røde tråd, er nok det indlæg der hedder selvet. Kompleksiteten i det jeg skriver gør at det også virker komplekst, for mennesker der ikke har en tro, men for mennesker der har en tro, er det jeg skriver om det basale i troen nemlig frelsen.
Knus.
Din søn. ;-)