torsdag den 25. marts 2010

Hvad ånden har forenet skal døden ikke skille.

Virtus junxit mors non separabit.

Hvad Livet har forenet skal døden ikke adskille.


Dette er en frimurer talemåde. Jeg blev forleden spurgt, hvordan jeg kan være frimurer, og samtidig være Kristen. Det er nemt. Som de siger i en reklame på tv for tiden. Du behøver ikke at læse biblen, for at være kristen, du skal bare tage et kors om halsen, og så vupti, er du kristen, det samme gælder, det at være frimurer, du tager du bare et skøde skind på, og så vupti, er du frimurer. For du kan jo godt både bærer skødeskind, og kors om halsen samme tid, det er nemt….
Nej det er ikke sådan det hænger sammen. Jeg kan sagtens være frimurer og kristen på samme tid, for hvad er det kristendommen lærer os, er det ikke at have et personligt forhold til gud? Det er det samme som vi frimurer skal lære. At være os vores ansvar bevist, både overe for os selv, og ikke mindst over for andre. Grund sætninger i frimureriet er broderkærlighed, hjælp og sandhed, tilsammen tolerance. Og som oven stående frimurer slogan ”Hvad Livet har forenet skal døden ikke adskille.” Hvilket kan tolkes som man selv vil, jeg personlig tolker det som, frelsen.

Der ud over er frimureriet ikke en religion, men et sted med religionsfrihed. Der må ikke diskuteres religion og politik i logen. Hvilket jo er tolerance, at respektere andres meninger og tro.

4 kommentarer:

Jan sagde ...

netop. men man skal ikke glemme symbolikken i både korset samt skødeskindt.... samt der er absolut ikke langt fra kristendom til den frimureske tankegang, eller alle positive religioner. grundstenen er kærlighed til din næste.... så ja netop man kan sagtens være både frimure og kristen.....

godt skrevet min broder...

krogh sagde ...

Først tak…..
Ja du har helt ret i positiv religion og frimureri er meget tæt på hinanden.
Hvor jeg mener at selvet har første prioritet der efter næstekærligheden
For først når du kan trække grenen ud af dit eget øje kan du hjælpe din broder med at trække pælen ud af hans. ;-). Eller kend dig selv der efter elsk din næste. Hvilket jo er budskabet i kristendommen, Buddhismen, Taoisme, hinduismen og frimurer.

Anonym sagde ...

hej kære ...et godt træ bærer megen frugt...når lives flamme slukkes vi begraver lemeget men ikke dets gerninger....kærlighedens frugt vil bestå derpå vil vi blive kendt......ikke hvad vi siger, men hvad vi gør,....det der naturligt flød igennem et menneskebarn,....kun ved tilsammen at lade den gode frugt spise bliver vi et, vær overbærende ,som vi gerne selv,at andre skal bære over med mig med vores unikhed til tros skulle vi gerne blive et.....kh mor

krogh sagde ...

Netop det er budskabet mor.