søndag den 4. april 2010

Symboler og deres betydning.Hvad betyder de - specifikt?


For det første er det vigtigt at forstå, at frimurerisk symbolismen ikke repræsenterer en idé, som kun har en enkelt og entydig betydning. I virkeligheden, symboliserer de tre ting, alle nært beslægtede, men faktisk ikke er identiske.

Der er personlig symbolik, hvor fortolkningen kommer fra det enkelte individ. Det er fra denne kilde, at en stor del af mystikken der omgiver de frimurerisk symboler stammer. Enhver person kan fremsætte idéer om symbolikken af de enkelte symboler - og mange tidlige frimurerisk forfattere gjorde det!

Her er der nogle bud på de mest kende fortolkninger.INFINITY: I det gamle Indien og Tibet, udgjorde den perfektion, dualisme, og enhed mellem mand og kvinde. I det okkulte tarot er det forbundet med magi og repræsenterer ligevægt eller balance af forskellige styrker. I moderne tid, blev det brugt i matematisk som symbol for uendelig i tal, tid eller rum (evigheden).Hexagram eller seks-takkede stjerne: Når omgivet af en cirkel, det er den "guddommelige sind" (en forfalskning af Guds visdom) til mange okkulte grupper gennem århundreder. Mange bruger den stadig i okkulte ritualer. Men at jødiske folk, det er deres Davids stjerne.CIRCUMPUNCT - CIRCLE med DOT (Bindu) i midten: Den repræsenterer solen og en solgud (kaldet Ra i Egypten), guld (som i alkymi), en (ubibelsk) ærkeengel ( Kabbalah ), følelsesmæssig tilbageholdenhed ( frimurerne ), og den kreative gnist af guddommelig bevidsthed inden i folk. Forbinder alle de kreative sind af en universel "gud" og dermed gøre hver person "med skaber". I den komplekse symbolske system af hinduisme og buddhisme, er Bindu (dot) repræsenterer den,den mandlige kraft. Sammen med cirklen og dot(bindu) symboliserer den åndelige sammensmeltning af mandlige og kvindelige kræfte


Vinkel og passer. frimurerisk symbol vinkel og passer repræsenterer bevægelse mod fuldkommenhed og en balance mellem det åndelige og fysiske, passeren (bruges til at danne kredse) repræsenterer ånd. Vinklen (bruges til at danne den rette vinkel) repræsenterer det fysiske.

Ingen kommentarer: